tag:blogger.com,1999:blog-1657728874142961804.post8818656716884949949..comments2024-02-25T13:24:07.683+01:00Comments on Naturalna Bianka: TAG: Wiem co jem!Naturalna Biankahttp://www.blogger.com/profile/16551081468582948715noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1657728874142961804.post-6815005343190302612012-05-25T17:38:18.980+02:002012-05-25T17:38:18.980+02:00Bardzo mi się podoba przepis. Zawsze brakuje mi po...Bardzo mi się podoba przepis. Zawsze brakuje mi pomysłu jak przyrządzić rybę, a Twój przepis brzmi baaardzo smakowicie, jeszcze takiego pstrąga nie robiłam :)balsamowohttps://www.blogger.com/profile/13191702057631662111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1657728874142961804.post-58064525639138708762012-05-24T16:29:39.638+02:002012-05-24T16:29:39.638+02:00Nie jest to nic skomplikowanego. Rybę sprawiamy, d...Nie jest to nic skomplikowanego. Rybę sprawiamy, dzielimy na dzwonka, solimy i pieczemy. Używam mieszaniny oliwy z oliwek i masła. Jabłka (najlepsze są renety, inne twarde jabłka) obieramy, wydrążamy środek i kroimy w plastry grubości ok. 1-1,5 cm. Jabłka smażymy na maśle (muszą pozostać al dente) kilka minut, pod koniec smażenia jabłka polewamy białym wytrwanym winem lub koniakiem (ok. pół szklanki wina lub 50 ml koniaku). Usmażonymi jabłkami wykładamy naczynie żaroodporne, potem układamty pstrąga, potem znowu warstwę jabłek. Posypujemy zielona pietruszką i wiórkami masła. Wkłdamy naczynie do piekarnika na kilka minut (tak aby masło roztopiło się ). I gotowe. Nic skomplikowanego. Smacznego.Naturalna Biankahttps://www.blogger.com/profile/16551081468582948715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1657728874142961804.post-77255867819033593262012-05-24T16:26:46.311+02:002012-05-24T16:26:46.311+02:00Ja też poproszę :)Ja też poproszę :)Łucja z Agulkowego Polahttps://www.blogger.com/profile/03037754021700699786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1657728874142961804.post-33485417661912436912012-05-24T15:02:40.125+02:002012-05-24T15:02:40.125+02:00Poproszę o przepis na pstrąga w jabłkach :)Poproszę o przepis na pstrąga w jabłkach :)balsamowohttps://www.blogger.com/profile/13191702057631662111noreply@blogger.com